Thursday, July 2, 2009

To share design 'Rumah Contoh'

Last Weekend, kitaorang aku dan Ita's Family berkunjung ke sungai Petani - Bandar HPA. lepas menikmati RFC (Radix Fried Chicken ) kami meninjau taman2 perumahan yg dibina di sekitar Sg petani. Banyaknya rumah dalam pembinaan.

Kami ke sebuah taman perumahan yg ada show house...(tak perlu sebutla nama pemajunya..bukan nak promote pun..:)), just want to share...cantik gak. bolehla kalau nak dapatkan ilham utk design rumah idaman kita.

Ini gambar from front gate..tiang2 dan dinding rumah ditampal ngan simen berbentuk batu,menyerlah konsep yg agak classic.


Kat sebelah ni pintu masuk ke bilik tidur utama. sebelah kiri pintu masuk disediakan ruang untuk wardrobe...nak buh baju banyak mana pun boleh...



di depan wardrobe ni ada bilik air yg begitu luas dan selesa..




Dinding berjaring ni merupakan pemisah antara dining room dengan ruang tamu. nampak begitu classic sekali. Apa yang begitu menarik bagiku adalah bumbungnya yg tinggi dan gaya tingkap yang menjunam...



Ini merupakan salah satu perabot pasang dalam salah satu biliknya...memang show house ni suka buat orang berangan. Everything yang diletakkan semua cantik2..memang kena dengan konsep rumah di setiap ruang...we should learn about it...so, tak payah ler nak upah interior designer utk design utk kita...alaa...ada duit semua boleh jadi...



Ini katil yang diletakkan di bilik tidur utama. Simple tapi nampak menarik..



Lebih cantik lagi bila diserikan dengan 3 orang budak comel nih



dari kiri, Iqbal (anak ita), LUTFI (my son ) and Fatin (anak ita)





Ini merupakan pandangan dari sisi....

Cantik tak? Simple dan kemas...


For me..its nice..
Kepada sesapa yang berhasrat nak buat rumah yang simple tapi catchy...yup ..bolehla tiru konsep ni.

4 comments:

Kak Ummi said...

Thanks n Jzkkhair Wan.Kak Han siap copy lagi ni.He,he..memang tengah cari ideapun.

PG said...

Salam Sis,
berapa price rumah ni yer.Apa nama taman dia?
Menarik jugak.

wfaiziah said...

To PG...seingat saya nama Taman ni Taman Lovina. Berada di ambangan height, S.Petani. Harganya if i not mistaken about 320k.Good design...bilik 5 buah termasuk bilik maid yg agak kecil kat dapur. bilik2 lain semua luas...ok lah..

mirsa said...

Mmg cantik umah ni. first time tgk, trus berkenan n terus beli.. skrang tgh pening nak decorate interior n garden dia..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Sudi-sudilah tinggalkan kenangan di sini. Moga Ukhuwwah berpanjangan..TQ

PERMATA HATIKU....