Friday, December 11, 2009

Akhirnya kumiliki...

Dalam Entri yang lalu bertajuk 'aku dan buku, apa nak buat" telahku ceritakan berkenaan dengan sebuah buku yang hilang dan terpaksa aku mencari ganti buku tersebut untuk dipulangkan pada library..

Disebabkan buku ini sudah out of print and not available in market, terpaksalah aku order dari Amazon. Tapi sayangnya banyak item dari amazon yang cannot shipping to Malaysia.... dengan bantuan seorang hamba Allah bernama Faridah melalui emailnya yang berbunyi seperti di bawah...

Salam Doktor



Sekadar ingin membantu. Doktor boleh cuba perkhidmatan vsHub -Virtual Shopping Hub Concierge Service . Mereka akan menolong membeli buku tersebut dari Amazon.Com. Cuba doktor masuk laman web tersebut.


Faridah (4 nov 09)


Pada mulanya terasa ragu-ragu untuk mencuba perkhidmatan yang berpusat di Singapura ini tapi Alhamdulillah, begitu baik servisnya dan akhirnya kumiliki buku ini...


Terasa begitu gembira ketika membuka parcel kerana buku tersebut begitu cantik seperti belum pernah dipakai. Walhal buku terpakai jer yang harganya hanya 8USD. Murah kan?...Hmmm bila dicampur2 dengan harga shipping apatah lagi menggunakan perkidmatan org tengah maka melambunglah harga nya beratus-ratus..

Happy kerana usaha berhasil tapi sedih la sbb hanya boleh memiliki untuk sehari dua sahaja kerana terpaksa diberi kepada library :( Alangkah baiknya andai jadi pemilik kekal...

Ahh..hatipun berbisik...segala apa yang dimiliki di dunia inipun bukannya kekal...hanya dipinjamkan buat sementara waktu sahaja. Sampai masanya harus dipulangkan kembali kepada pemilik abadi.. jangan disangka harta benda, rumah yang besar, kereta mewah dan anak-anak yang comel milik kita selamanya. Bahkan duniapun FANA apatah lagi isinya...

Terima kasih juga kepada kak Ina (ummuhusna) dan suami yang sudi menawarkan bantuan untuk tolong belikan buku ini. Mudahan segala kebaikan kalian dibalas dengan kebaikan dan Rahmat daripada Allah S.W.T.

1 comment:

kin hashim said...

Alhamdulillah, akhirnya masalah ni sampai jugak ke penghujung jalan. Napa tak beli 2 je wan? satu utk library, satu utk diri sendiri...hehhe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Sudi-sudilah tinggalkan kenangan di sini. Moga Ukhuwwah berpanjangan..TQ

PERMATA HATIKU....